Bau Busuk Dan Lalat, Dedah Teman Serumah Bunuh Diri.

Polis Diraja Malaysia (PDRM)


Fardy Bungga

asiatimesrp@hotmail.com

Penampang: Kehadiran bau busuk dan lalat menghurungi sebuah rumah sewa di Vista Minintod, di sini, membawa kepada penemuan mayat reput seorang lelaki, petang tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 petang itu, dua penyewa lain di rumah berkenaan dikatakan menghubungi pemilik rumah selepas tidak selesa dengan bau busuk dan lalat yang banyak di rumah berkenaan.

Bagaimanapun, pemilik rumah datang untuk pemeriksaan mengesyaki sesuatu dan terus membuat laporan di Balai Polis Penampang untuk meminta bantuan segera.

Ketua Polis Daerah Penampang Deputi Superintendan Mohd Haris Ibrahim berkata, pihaknya menerima panggilan daripada orang awam yang memaklumkan penemuan itu pada jam 6.28 petang.

Katanya, sepasukan polis terus dikerah bergegas ke lokasi kejadian untuk menjalankan siasatan di rumah berkenaan.

“Hasil pemeriksaan mendapati, seorang lelaki dalam keadaan menggantungkan diri pada kipas siling dan mayat berkenaan juga sudah berbau busuk.

“Mayat lelaki tempatan berusia 23 tahun itu kemudiannya dibawa ke Hospital Queen Elizabeth I (HQEI) untuk tindakan selanjutnya,” katanya dalam kenyataan media yang dikeluarkan, hari ini.

Mohd Haris berkata, siasatan lanjut masih dijalankan dan setakat ini kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut.

Tamat